Cursussen - Veiligheid

Veiligheid voor operationeel leidinggevenden
Personen die leiding geven aan operationele medewerkers hebben een belangrijke invloed op de veiligheid van deze medewerkers. Daarom speelt de leidinggevende bij het bevorderen van de veiligheid een belangrijke rol. Zij beschikken over informatie van hun medewerkers, het arbeidsproces en de arbeidsomstandigheden. Bovendien bepalen zij aan de hand van de gegeven opdracht hoe het werk ter plaatse met de aanwezige werknemers onder de gegeven omstandigheden moet worden uitgevoerd. Daarom is een veiligheidsopleiding voor operationeel leidinggevenden wenselijk en indien het bedrijf een VCA-certificaat heeft of wil halen zelfs noodzakelijk. Deze cursus bevat naast de lesstof uit de cursus basisveiligheid ook aandacht voor de volgende onderwerpen:

  • Arbeidsomstandigheden- en milieuwetgeving
  • Theorieen over het ontstaan van een ongeval
  • Veiligheidsprocedures
  • Taakrisicoanalyses
  • Risico's en beheersmaatregelen
  • Bedrijfsnoodplan

Verder wordt aandacht gegeven aan examentraining en worden enkele proefexamens gemaakt en besproken. De cursus wordt gegeven in vier blokken van elk drie uur. De examens worden afgenomen op diverse plaatsen in het land. Bij voldoende resultaat ontvangt u het VCA-erkend certificaat: Veiligheid voor operationeel leidinggevenden VCA.
Prijs op aanvraag

Examens
Wij verzorgen in samenwerking met een erkend examenbureau maandelijks VCA-examens in het Nederlands. Voor opgave graag een email of fax sturen onder vermelding van voor- en achternaam, geboortedatum, geboorteplaats en examendatum.
Voorafgaand aan een examen bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan een proefexamen.
Data open inschrijvingen examen VCA 2009 (locatie Groningen):

29 januari
19 februari
19 maart
23 april
14 mei
18 juni
17 september
22 oktober
19 november
17 december

Aanvang examens: 19.45 uur

Opmerkingen
Legitimatie meenemen en u dient minimaal 15 minuten voor aanvang aanwezig te zijn.
Op bovenstaande data worden open examens gegeven. Het is ook mogelijk bedrijfsexamens af te nemen op een door u gekozen locatie..

Examenkosten
Het examen Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden (zonder proefexamen) kost 69,50 Euro excl. btw
De kosten voor de cursusmap bedragen 47,50 Euro excl. btw en verzendkosten